Mijn blogs per e-mail ontvangen?

zaterdag 8 maart 2014

"Elektra is als de oceaan, net zo oneindig en geheimzinnig." Dit is een uitspraak van de actrice Mariana Aparicio Torres, die de rol van de koppige Griekse heldin Elektra speelt bij het Nationale Toneel (NRC/Handelsblad). Wij hadden gisteren een kaartje voor de try out.

De oneindigheid van de oceaan; onlangs nam ik vanuit een vliegtuig de watermassa waar en ik peinsde over ruimte en oneindigheid, onbegrensdheid.  
Het was die dag rustig en helder weer. Ver onder mij kleine wolken, en daar tussendoor zag ik golven. Ik weet hoever de afstand tussen de golven en de wolken kan zijn, en ver daarboven vloog ik. Vanuit de Boeing 754 keek ik op die wolken en ik kon dus enigszins inschatten hoe groot de afstand tussen mijn ogen en de golven was. Ik zag de golven met het blote oog*.

  * op deze foto komt het niet helemaal over

Enorme golven waren het, voor mij beangstigende formaten, zelfs nu, met helder rustig weer. Hoe is het met de grootte van de golven in een onstuimige storm? En wat kent de menselijke soort veel moedige mensen; vroeger vikingen, en andere ontdekkingsreizigers, en nu vissers, marinemensen, bemanning van containerschepen, zeezeilers, vele anderen. 

Elektra als de oceaan? Het was een prachtige voorstelling en een geweldig karakter! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten