Mijn blogs per e-mail ontvangen?

vrijdag 13 november 2015

Uitnodiging en persbericht:


zeeën, landschappen en draaimolens

Matilde Zijp en Joke Elzinga exposeren recent werk (schilderijen en tekeningen) bij Sidac Studio, Hogewoerd 77, Leiden. 
vrijdag 20 november, 17.00 uur, openingsborrel,
zaterdag 21 en zondag 22 november is de 
tentoonstelling open van 13.00 - 18.00 uur.
zondag 15.00 uur optreden van vocaal ensemble DecadentOver de tentoonstelling:

Op 20-21-22 november exposeren Matilde Zijp en Joke Elzinga tekeningen, schilderijen en werk op papier onder de titel: “Zeeën, landschappen en draaimolens” bij Sidac Studio  in Leiden.

Zijp en Elzinga zijn jarenlang actief als kunstenaar in Leiden en exposeerden al eerder samen hun werk.  Beiden schilderen vaker “landschappen”. De gemeenschappelijke belangstelling voor, met name  noord Europese landschappen is evident.
Matilde Zijp toont bij Sidac een aantal Noorse landschappen. Joke Elzinga schildert sinds jaren vele zeegezichten, geïnspireerd door reizen naar o.m. Schotland, IJsland, Noorwegen.
De getoonde draaimolens staan voor “geluk”, “vrijheid”, “blijdschap”, maar ook voor “fantasie”.

Hoewel de onderwerpkeuze van beide kunstenaars sterk verwant is, is de aanpak en werkwijze totaal verschillend.

De aanpak van Zijp is associatief, kleurrijk en vrij. Over haar werkwijze zegt Matilde Zijp: “ Schilderen is een avontuur. Het is wikken en wegen, kijken, ingrijpen en weghalen, overschilderen en toevoegen,  details aanbrengen met aandacht en op het gevoel. Het is zoeken en vinden.”

Het werk van Elzinga kenmerkt zich door subtiel kleurgebruik, eigenlijk schildert Elzinga zeeën, maar vooral ook persoonlijke verbeeldingen van herinneringen  aan zee. Joke Elzinga schildert laag op laag, bouwt haar schilderijen op, zoekt naar sferische beelden en schildercontrasten.
Haar inkttekeningen zijn verfijnd en associatief.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 20 november om 17.00 uur en is ook te bezoeken op zaterdag 21 november en zondag 22 november van 12 t/m 18 uur. Adres: Sidac Studio, Hogewoerd 77 te Leiden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten