Mijn blogs per e-mail ontvangen?

maandag 29 februari 2016

Cill Rialaig Project: 
"Een plek om je terug te trekken op de rand van de wereld".
Afgelopen week was ik opnieuw op Bolus Head, zuid-west Ierland. Bij Cill Rialaig (Ballinskelligs). De eerste keer dat ik daar in de buurt was, enige jaren geleden, vertelde een taxichauffeur mij over deze plek. Alsof er op mijn hoofd te lezen staat dat ik de zee schilder.
Cill Rialaig; een aantal kleine achttiende eeuwse huisjes, verlaten door de bewoners in de periode dat Ierland door hongersnood geteisterd werd en in 1991 gerestaureerd en in gebruik als residentieplek voor Ierse kunstenaars en voor kunstenaars uit de rest van de wereld. Met een goede lens zijn de kunstenaarshuisjes vanaf Lams Head te fotograferen. Een rijtje huisjes op de helling aan een kleine doodlopende weg, op Bolus Head.


Ik fantaseer over een werkplek in dit rijtje huisjes. Prachtige uitzichten, tijdelijk isolement, contacten met collega's met wie ik zo'n inspiratieplek deel. Iedere dag kijken naar de wisselingen in sferen en kleuren van de zee en boven zee. Die observatie verwerken in impressies, uitwerken met verf en inkt. In het dorp Ballinskelligs, op anderhalf uur loopafstand van het project is een galerie/ontmoetingsruimte. We werden ontvangen door een jonge Ierse kunstenaar, Dervla O'Flaherty, die zeer intrigerend werk maakt. En er was een tentoonstelling van op de omgeving van Cill Rialaig geïnspireerde gouaches van Chris Rigby. Van hen beiden kan ik hier geen werk tonen, maar via google is werk van hen te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten