Mijn blogs per e-mail ontvangen?

woensdag 6 juli 2016

Het overkwam mij onlangs dat een stel dat ik niet kende of herkende, mij vertelde al jaren "een Elzinga" naar volle tevredenheid aan de muur te hebben. Het duurde bij mij even voor 'het kwartje viel', maar deze mensen hebben ooit voor een bijzondere gelegenheid een van mijn schilderijen schilderij cadeau gekregen. Ik ontmoette indertijd vanzelfsprekend wel de kopers, maar degenen voor wie het bestemd was niet. Tot die ene recente ontmoeting dus. 

Dit alles maakte mij ineens nieuwsgierig: waar zijn eigenlijk mijn schilderijen gebleven? Op het atelier staan er, maar een groot aantal vonden hun weg naar: woon- en werkkamers, een kantoor, een slaapkamer, enz.


In 2008 schilderde ik voor het eerst een serie van zes schilderijen, waarop de zee een grote plaats inneemt. Aanleiding was een reis naar Corsica en de prachtige vergezichten in een steeds wisselend - toen - 'dromerig' licht, Dit schilderij hangt ergens in Amsterdam, boven een olijfkleurige bank. Ik zou de zee nu misschien anders schilderen, maar de beleving van de ruimte, de compositie en de kleuren waarschijnlijk net zo.

Boven een eethoek in Leiden hangt het schilderij "December III" uit 2011.  Het is wat kleiner dan de huidige schilderijen, n.l. 60 x 70 cm. Ik herinner me dat het geëxposeerd werd in Galerie 'Het Oude Raadhuis van Warmond', waar het in de stijlvolle gang, die de beide tentoonstellingsruimten met elkaar verbond, hing. Ik exposeerde toen mijn schilderijen met gevarieerd kleurrijk werk van een beeldhouwer. Degene die het schilderij kocht was heel erg enthousiast. En nog steeds, begreep ik!In een werkruimte in Den Haag hangt "Maart I", uit 2012. Het schilderij werd op mijn atelier uitgekozen, door iemand die niet alleen voor op haar werkplek, maar privé ook al eens iets van mij uitzocht. Tijdens eventuele moeilijke gesprekken aan deze tafel, kan iemand even wegdromen. Het schilderij is eigenlijk meteen nadat ik het gemaakt had, verkocht. Het verraste me het op de foto weer te zien. 

WORDT VERVOLGD!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten